З початком роботи восьмої сесії Верховної Ради України Комітет з питань бюджету продовжив практику вивчення дієвості бюджетної реформи та заходів щодо розвитку територій у рамках децентралізації влади безпосередньо у регіонах, провівши 16 березня 2018 року чергове 26-е виїзне засідання на Тернопільщині (у місті Збараж).


Членами Комітету за активної участі всіх народних депутатів України від Тернопільської області, керівників центральних органів виконавчої влади, керівництва і фахівців області було заслухано та обговорено питання місцевих бюджетів області, проблеми і можливі шляхи їх вирішення. Аналізуючи перспективи соціально-економічного розвитку регіону, серед пріоритетних та найбільш актуальних напрямів було, зокрема, представлено проекти з розвитку мережі автомобільних доріг області (реалізація яких планується із залученням різних джерел фінансового забезпечення), проекти з розвитку соціальної інфраструктури (будівництво шкіл, приміщення державного архіву, реконструкція приміщень та придбання високотехнологічного обладнання для закладів охорони здоров’я), проекти з розвитку зимових видів спорту (будівництво сучасного лижного трампліну та модернізація трьох існуючих у м. Кременець, вирішення питань навчально-спортивних баз із сноуборду, фрістайлу, біатлону).


Зважаючи на досвід Тернопільщини у питанні об’єднання територіальних громад (область є лідером серед усіх областей України за кількістю об’єднаних територіальних громад), членів Комітету було ознайомлено із соціально-економічним і культурним життям однієї із найбільших та найуспішніших об’єднаних громад краю – Байківецької сільської об’єднаної територіальної громади, де народні депутати України відвідали Байковецьку загальноосвітню школу І-ІІ ступеня, підприємство по виробництву устаткування для деревообробки «Мост-Україна».

Тут народні депутати України ознайомились також із роботою ТОВ СЕ «Борднетце Україна», що відкрилося в селі Байківці 1 липня 2006 року (з цього часу підприємству вдалося стати виробником суцільних кабельних мереж до автомобілів Фольксваген Гольф, Ауді А6  та одним з найбільших роботодавців Тернопілля - на заводі працевлаштовано близько 2,8 тис. осіб, середня заробітна плата яких складає майже 10 тис. гривень).


 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку