Комітет Верховної Ради України з питань бюджету провів чергове виїзне засідання, яке відбулося  20 квітня 2018 року у місті Вінниці і стало 28-мим за період роботи Верховної Ради України восьмого скликання. На засіданні Комітету поряд з питанням бюджетного забезпечення основних завдань і функцій, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, керівництвом та посадовцями області було представлено актуальні питання соціально-економічного розвитку регіону, перспективи розвитку у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури, обговорено можливі шляхи вирішення нагальних проблем.

Окрему увагу було зосереджено на питаннях реалізації інвестиційних проектів важливих для розвитку області. Учасникам засідання було представлено пріоритетні на  2018 рік напрямки ремонтних робіт на дорогах загального користування, ознайомлено із заходами, що здійснюються в області в рамках проведення дорожньої децентралізації. При цьому було зазначено про зростання фінансового забезпечення дорожньої галузі, в першу чергу, за рахунок запровадження у 2018 році державного дорожнього фонду, а також продовження дії експерименту з фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг, який дозволив спрямувати значні кошти на розвиток доріг регіону.


               Серед пріоритетних до впровадження заходів, що потребують державної підтримки, для регіону названо реконструкцію диспансерно-поліклінічного відділення Вінницького обласного диспансеру (виходячи з необхідності забезпечення необхідними медичними послугами пацієнтів диспансеру, кількість яких протягом останніх років зростає), будівель інших закладів охорони здоров’я – обласної клінічної лікарні, станції переливання крові (з метою впровадження нових сучасних методик для якісної заготівлі крові відповідно до європейських стандартів),  реконструкції дошкільних навчальних закладів та відкриття навчально-практичного центру по підготовці кваліфікованих робітників за професією «Зварювальник ручної зварки» на базі державного навчального закладу «Немирівський професійний ліцей».

Враховуючи передовий досвід Вінниччини із надання адміністративних послуг населенню, у рамках візиту народні депутати – члени Комітету відвідали відділення Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс», де були поінформовані про принципи та напрями роботи цього Центру, механізм обслуговування громадян та перелік послуг, які надаються населенню.

Крім того, народні депутати – члени Комітету ознайомилися з діяльністю та перспективами потужного підприємства області – «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку