Про виїзне засідання Комітету з питань бюджету на Донеччині

19 травня Комітет з питань бюджету провів чергове виїзне засідання на Донеччині, у Краматорську.

 

Традиційно під час засідання, що ставить за мету вивчення дієвості бюджетної реформи, було обговорено три головні питання: щодо стану місцевих бюджетів, втілення інфраструктурних проектів та ремонту основних автомобільних доріг області.

Водночас, візит Бюджетного комітету в регіони, а їх разом з цим налічується вже 18, ніколи не обмежується діалогом з місцевою владою, навпаки більшість часу присвячується зустрічам в установах, закладах, на підприємствах.

На Донеччині члени Комітету стали безпосередніми учасниками відкриття у селищі Билбасівка Слов’янського району першої опорної школи в регіоні. Спілкування з педагогами та учнями підтвердило, це одна із найкращих і найсучасніших шкіл України – 12 інтерактивних дошок, 2 мультимедійні комплекси, 2 лінгафонні кабінети, 2 комп’ютерні класи, цифрові кабінети фізики, хімії, біології, інформатики, трудового навчання, у майбутньому сучасний спортивний майданчик із штучним покриттям.

 

Щоб повернути кардіологічну допомогу регіону, у Краматорській міській лікарні обладнали відділення реанімації, кардіохірургії, де вже виконується близько 400 операцій.

Члени Комітету відвідали один з флагманів українського машинобудування ПАО "Енергомашспецсталь", що є найбільшим українським виробником спеціальних литих і кованих виробів індивідуального та дрібносерійного виробництва для металургії, суднобудування, енергетики і машинобудування. А також виготовляє зливки-гіганти для корпусів реакторів.

 

Поряд з тим ознайомилися з не менш важливим для нашої держави підприємством ТОВ "Фурлендер Віндтехнолоджі", яке спеціалізується на виготовленні вітроенергетичних установок. Отже, екологічно чисте вироблення електроенергії, відновлювальні джерела енергії і енергонезалежність – наша реальність.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку