За дорученням Голови Верховної Ради України Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 11 липня 2018 року розглянув подання Рахункової палати щодо затвердження граничної чисельності апарату Рахункової палати у кількості 600 одиниць.

Згідно з частиною четвертою статті 17 Закону «Про Рахункову палату» гранична чисельність апарату Рахункової палати затверджується Верховною Радою за поданням Рахункової палати в межах бюджетних призначень на забезпечення її діяльності.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» Рахунковій палаті встановлені бюджетні призначення за бюджетною програмою 6511010 «Керівництво та управління у сфері контролю за виконанням державного бюджету» у сумі 277 763,3 тис. грн, з них на оплату праці – 201 593,6 тис. гривень. У фінансово-економічному обґрунтуванні до подання зазначено, що затверджені Рахунковій палаті у державному бюджеті на 2018 рік видатки на оплату праці передбачені для 600 осіб апарату та 9 членів Рахункової палати.

Таким чином, встановлення граничної чисельності апарату Рахункової палати у кількості 600 штатних одиниць у 2018 році не потребує додаткового фінансового забезпечення і буде реалізовуватися в межах відповідних бюджетних призначень.

За результатами розгляду зазначеного питання Комітет з питань бюджету ухвалив рішення, зокрема, рекомендувати Верховній Ради України, керуючись частиною четвертою статті 17 Закону України «Про Рахункову палату», затвердити граничну чисельність апарату Рахункової палати у кількості 600 штатних одиниць шляхом прийняття відповідного проекту постанови Верховної Ради України «Про граничну чисельність апарату Рахункової палати», підготовленого народними депутатами України – членами Комітету з питань бюджету (зареєстровано за № 8595).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку